Trafikcenter > Trafikskolan > CE-Lastbil med släp

Körkortsutbildning CE

Som elev hos oss är vi med dig ända från körkortstillstånd till yrkesliv!

Teoriutbildning

Lärarledd teoriutbildning i lektionssal som kompletteras med självstudier. Utbildningen ger dig de teoretiska grundkunskaper du behöver som lastbilsförare. För att bli godkänd på Trafikverkets kunskapsprov är det viktigt att repetera grundteorin. Använd gärna våra dataprov på skolan för att testa dig själv och förbättra dina teorikunskaper. Du kan även köpa internettester för att kunna träna på dina teoretiska färdigheter.

Körutbildning

Körutbildningen består av säkerhetskontroll och körlektioner. Du skall lära dig köra tung lastbil med tungt släp under realistiska förhållanden och omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiska övningar. Säkerhetskontrollen ger de kunskaper en förare måste ha för att kontrollera att fordonet fungerar på ett trafiksäkert och riktigt sätt.

Kostnad och antal lektioner varierar från person till person. Vi individanpassar alltid vår utbildning.

Prov hos Trafikverket:

Hos Trafikverket gör du två prov, ett teoretiskt och ett praktiskt. Först efter godkänt kunskapsprov (teori) kan man boka tid för körprov (”uppkörning”). Teoriprovet är gilltigt i 1(ett) år. Körprovet omfattar säkerhetskontroll och körning i och utanför tätort. Tiden är ca 75 minuter.

För att köra yrkesmässig godstrafik gäller lagen om Yrkesförarkompetensbevis, YKB. Läs mer under fliken YKB. Du kan också gå in på transportstyrelsen.se eller på trafikverket.se för mer information.