Körkortsutbildning D

Vi erbjuder förstklassig bussförarutbildning med goda förutsättningar för jobb inom branschen!

Teoriutbildning

Lärarledd teoriutbildning i lektionssal som kompletteras med självstudier. Utbildningen ger dig de teoretiska grundkunskaper du behöver som bussförare.

För att bli godkänd på Trafikverkets kunskapsprov är det viktigt att repetera grundteorin. Använd gärna våra dataprov på skolan för att testa dig själv och förbättra dina teorikunskaper.

Körutbildning

Du skall lära dig att köra buss under realistiska förhållanden och omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiska övningar. Säkerhetskontrollen ger de kunskaper en förare måste ha för att kontrollera att fordonet fungerar på ett trafiksäkert och riktigt sätt.

Utbildningen och körkortet ger dig rätt att köra buss, oavsett storlek. För att arbeta yrkesmässigt som bussförare, oavsett om det gäller linjetrafik eller turistbuss, behövs komplettering med yrkesförarkompetens (YKB) för buss.  Ibland kan även ytterligare utbildningar behövas.

Läs mer på korkortsportalen.se

Kostnad och antal lektioner varierar från person till person. Vi anpassar alltid vår utbildning individuellt till varje körkortselev.

Prov hos Trafikverket:

Hos Trafikverket gör du två prov, ett teoretiskt och ett praktiskt. Först efter godkänt kunskapsprov (teori) kan man boka tid för körprov (”uppkörning”). Körprovet omfattar säkerhetskontroll och körning i och utanför tätort. Tiden är ca 75  minuter.