Trafikcenter > Utbildningar > Fyrhjulingsutbildning

Vi utbildar er för att säkert kunna nyttja era fyrhjulingar

 

Utbildningen sker på Trafikcenters anläggning.

Vår 37 ha stora anläggning är godkänd av Transportstyrelsen och Länsstyrelsen så den praktiska delen (körningen) kommer att ske i skog och mark med naturliga hinder i olika svårhetsgrader. Efter genomgången kurs med godkända resultat erhålls Transportstyrelsens förarbevis Terränghjuling.

På grund av alla olyckor som inträffat så ställer fler och fler försäkringbolag krav på att föraren av terränghjulingen innerhar giltigt körkort eller förarbevis om försäkringen ska gälla.

Kursen läggs under arbetstid och är på två dagar men kan efter önskemål läggas på helger.
Kursen börjar med en grundläggande teoridel där lagar, paragrafer och teknik ligger på agendan. Efter genomgången teori genomför vi en praktisk del där vi kör maskinerna genom olika typer av hinder med olika svårighetsgrad för att lära er tekniker som sparar miljö, människa och maskin.

På slutet av utbildningen genomförs ett teoretiskt prov. Detta prov är obligatoriskt för att Transportstyrelsen ska utfärda förarbeviset.

Vi på Trafikcenter examinerar er.

Under den praktiska delen görs prov och kontroller kontinuerligt.

Vi rekommenderar att ni använder era egna maskiner då det är ett bra tillfälle att testa var gränserna går och vad maskinen klarar av.

Detta är ett utmärkt tillfälle för en arbetsgivare att kunna dokumentera att medarbetaren har goda kunskaper om arbetsutrustningen som används i arbetet. AML 3 kap 3 §, AFS 2006:4, 15 och 16 §

 

 

Info & Kontakt

info(at)trafikcenter.se

Utbildningsansvarig
Jens Söderkvist

jens(at)trafikcenter.se

076-798 16 60