Trafikcenter > Utbildningar > Yrkesutbildningar > Yrkeskompetensbevis (YKB)

YKB Yrkeskompetensbevis

Alla yrkeschaufförer måste vara YKB-utbildade senast 2015 och lastbilschaufförer 2016 enligt nya EU-regler. Följer du vårt upplägg med fem utbildningsdagar utspridda på lika många år, innebär det att du är färdigutbildad lagom till lagen träder i full kraft. Då kan du också räkna med att utbildningen kan betala tillbaka sig själv genom förbättringar och besparingar. Vi sätter stort fokus på ekosmart körning som ger stora besparingar för miljön i form av minskad förbrukning men också ger lägre motorslitage.

YKB Grundutbildning 140 timmar

För att få sitt YKB måste man gå en grundutbildning som avslutas med ett godkänt teoretiskt prov hos Trafikverket. Kursen är för dig som tagit C-kort efter 10 september 2009 och är äldre än 21 år, samt för dig som tagit D-kort efter 10 september 2008 och är äldre än 23 år. Utbildningen avslutas med ett teoretiskt prov på Trafikverket. Grundutbildningen är 140 timmar, alternativt 280 timmar beroende på elevens ålder. Kontakta oss om du känner dig tveksam på vad som gäller för just dig.

För mer info om grundutbildningen gå in på transportstyrelsen.se

 

YKB Fortbildning

Vår YKB-utbildning fokuserar på de nyckelområden som gör dig till en ännu bättre förare. Du kommer att lära dig att köra mer ekosmart, mer trafiksäkert och får värdefulla tips om ergonomi och hälsa.

  • Block 1 Sparsam körning
  • Block 2 Godstransporter/Persontransporter
  • Block 3 Lagar och regler
  • Block 4 Ergonomi och hälsa
  • Block 5 Säkerhet och kundfokus

Kostnad

Kostanden varierar beroende på mängden deltagare. Är ni många som vill genomföra samtliga block hos oss tillämpar vi avtalsrabatter och prisnivåer. Kontakta oss för mer information.

Utbildningsdagar

Du är välkommen till YKB-utbildningen samma månad som du är född. Om du till exempel är född i oktober gör du också dina fem utbildningsdagar i oktober med ett års mellanrum. Undantaget är om du är född i juli. Då går du din utbildning i augusti.

Anmälan och kontakt

Anmälan till YKB-utbildningen görs via mail på info(at)trafikcenter.se eller telefon 019 57 29 10.

Välkommen till en utbildning som sätter ekonomin, miljön, säkerheten och – inte minst – föraren i fokus.

Det finns även möjlighet för Ditt företag att skräddasy ett upplägg för att passa era scheman och skift.